Какво представлява самозалепващо фолио, от какво се състои и къде се използва?

Какво представлява самозалепващото фолио, от какво се състои и къде се използва?

Терминът “самозалепващо фолио” се отнася до използването на специални, тънки (<1 mm) пластмасови фолиа, които се използват за печатане и слепване на превозни средства, витрини, рекламни табели, пана, мебели или стени. Самозалепващите фолиа се състоят от PVC (поливинилхлорид) или РЕТ (полиестер) и са снабдени със специален самозалепващ слой на гърба, който се различава в зависимост от приложението в силата и свойствата на залепване.

Фолиата могат да бъдат отпечатани с всички форми и цветове (лого, снимки, шрифтове, текст, снимки и др.). Подходящи са за надписи и графики върху автомобили, витрини, светещи реклами, табели и др. Съществуват самозалепващи фолиа, които са налични като вече боядисани, едноцветни (например едноцветни етикети, произведени чрез рязане на плотери) и т.н.). Едноцветните фолиа обикновено се обработват директно с режещ плотер, докато печатните фолиа се отпечатват, ламинират и след това се изрязват в желаната форма.

Разгледайте нашите изпълнени проекти в категория Брандиране

 

 

Самозалепващите фолиа като рекламен носител върху транспортни средства

Самозалепващите фолиа обикновено се използват за рекламиране на превозни средства. Започвайки с прости указания като интернет адреси или телефонни номера, към автомобила могат да се прикрепят сложни мотиви като логотипи или картини. В случая при превозните средства често се използват лепила без фон (по избор). Буквите от фолио или мотивът са чудесни в цялостната картина на автомобила и изглеждат като боядисани. Творчеството е неограничено. По този начин брандирани с фолио, транспортните средства стават очевидна рекламна среда.

Самозалепващите фолиа като рекламен надпис в магазина

Магазините се представят навън с рекламна витрина. Съществуват множество концепции за дизайн на витрини. Самозалепващите фолиа често се използват за рекламиране на рекламни лозунги, фирмени лога, изображения на продукти и специални промоции. В POS (точката на продажба) те подкрепят визуалното възприятие на продуктите и привличат вниманието към магазина. Прозорците на магазините са отчасти единственият начин местните фирми да привлекат вниманието на пешеходците. Често се използват и изцяло напечатани самозалепващи фолиа с фотографии или други дизайнерски елементи. Самозалепващите фолиа могат да се използват за бързо и лесно рекламиране на променящите се теми. Често, например, отстъпки, сезонни събития или нови вериги се рекламират със залепващи фолиа на витрините.

Самозалепващите фолиа като информационни надписи

Знаците служат за ориентацията и информацията за зрителя. Това може да бъде например фирмен знак на входа на сграда, предупредителен знак в производство или табела. Тук също така може да се разграничи дали знакът е отпечатан на самозалепващо фолио или са изрязани само букви и мотиви без фон. Материалът и местоположението на знака винаги са важни за четливостта и бързото предаване на информация.

Самозалепващи фолиа за мебели и декорации

Самозалепващите фолиа се използват все повече в декоративния сектор. Те могат да се прилагат бързо и да се отстраняват. На стените като “стенни” татуировки, те често се използват като дизайнерски едноцветен елемент. Изключително тънкият материал изглежда като боядисан и е подходящ не само за стени. Интериорът на всяко помещение се определя до голяма степен от цветовете,  използвани при създаването му. С помощта на самозалепващите фолиа, палитрата и нюансите във всяко помещение могат да се променят толкова често, колкото клиентът предпочита. По този начин, шкафове, маси, столове и плочки могат лесно да бъдат преработени и украсени.

Самозалепващи фолиа за витрини и стъкло като визуална защита

Ако искате да промените досадния външен вид на офиса или магазина, или да намалите пропускането на слънчева светлина, тогава имате нужда от матираните самозалепващи фолиа. Все по-често се използва фолиото от матирано стъкло или фолиото за декориране на стъкло. Това е способ който набира все повече популярност при брандиране на стъкла на заведения и офиси. Еднородната повърхност, през която се виждат само силуети  или отпечатани с мотиви или лога фолиа, често се използват за ограничаване видимостта на офисни помещения, витрини или врати. Типично приложение е сглобяването на матирани стъклени фолиа под формата на ленти или други конструктивни елементи за предотвратяване на аварии на врати или други стъкла.

За повече информация, се обърнете към Антекс Комерс 2000 ЕООД.

гр. София, 1528,  ул. Неделчо Бончев № 1, Логистичен център “Гара Искър”,  Сграда 3

Моб.: 0886 84 68 57, Тел.: 02/ 962 19 30